Kompany overladen met lof door Burnley-huurling: Dankzij hem goed jaar gedraaid

Kompany overladen met lof door Burnley-huurling: "Dankzij hem goed jaar gedraaid"

14-07-2023 21:02
1

Burnley FC wist zich vorig seizoen te verzekeren van promotie naar de Premier League en deed dat met flink wat jonge spelers in de ploeg. Ook Ian Maatsen, die werd gehuurd van Chelsea en het voortreffelijk deed bij Burnley. Daarvoor bedankt de Nederlander vooral Vincent Kompany.

De flankverdediger was onder Kompany één van de vaste pionnen achterin en speelde een bijzonder sterk seizoen. Maatsen is Kompany dan ook bijzonder dankbaar voor de kansen die hij kreeg. "Het was een speciaal seizoen bij Burnley. Toen ik er voor het eerst kwam, voelde ik me meteen thuis", zegt hij in Voetbal International.

"Dat had ook te maken met het vertrouwen dat ik van Vincent Kompany kreeg", is Maatsen lovend over de coach. "Mede door hem heb ik een consistent jaar kunnen draaien. Hij vertelde me dat ik op elk moment mijn kwaliteiten moest laten zien, dus ook in de topwedstrijden waarin we het moeilijk hadden met de ploeg.Toen ik dat vervolgens ook liet zien, groeide mijn vertrouwen", klinkt het.

Kompany wil Maatsen naar verluidt ook graag houden, maar bij Chelsea wil men de flankaanvaller niet zomaar laten gaan. Het vraagt dan ook een stevige som voor Maatsen, die bij Chelsea nog een contract voor één seizoen heeft.