Sadiki kan RSC Anderlecht verlaten: Hij is echt heel goed

Sadiki kan RSC Anderlecht verlaten: "Hij is echt heel goed"

09-07-2023 13:30
31

RSC Anderlecht dreigt de komende weken nog afscheid te moeten nemen van flink wat jongens, waaronder ook de talentvolle Noah Sadiki. De jonge verdediger wordt gelinkt aan flink wat clubs en kan andere oorden opzoeken.

Sadiki heeft nog een contract voor één seizoen bij Anderlecht, dat hij wel kan verlengen bij paars-wit. De besprekingen over een contractverlenging lopen echter bijzonder moeizaam. De kans is dan ook groot dat Sadiki de club zal verlaten. Eric Van Meir begrijpt er niets van.

Volgens de assistent van Wesley Sonck bij de nationale jeugdploeg verdient Sadiki zeker een nieuw contract bij Anderlecht. De ex-voetballer is ervan overtuigd dat Sadiki kan doorbreken bij Anderlecht. "Hij is echt een heel goede speler. Op het middenveld, rechtsachter, wingback… Hij is heel polyvalent. Het is ook een goede jongen", klinkt het bij de podcast Tussenseizoen.

De achttienjarige verdediger kan echter ook richting Engeland verhuizen, waar Burnley FC interesse toont. Van Meir weet echter niet of dat wel een juiste stap zou zijn. "De interesse van Kompany? De Premier League is wel nog een heel ander verhaal", besluit hij.