UPDATE: 'Anderlecht en OGC Nice bereiken akkoord over spits Dolberg'

UPDATE: 'Anderlecht en OGC Nice bereiken akkoord over spits Dolberg'

03-07-2023 12:01 Laatste update: 04-07-2023 07:20
41

Alle hens aan dek bij RSC Anderlecht. Een cruciale periode voor de club om de nodige kwaliteitsinjectie aan het team van Brian Riemer te geven. Kasper Dolberg lijkt alvast op weg te zijn naar paars-wit. 

Anderlecht staat op het punt om de transfer te realiseren van Dolberg. De onderhandelingen met zijn club Nice zijn in de laatste fase en een overeenkomst van 5 miljoen euro plus een bonus van 1 miljoen euro is nabij. Dolberg heeft indruk gemaakt op Riemer en wil hem volgende week al meenemen op de trainingsstage in Oostenrijk. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Deze beslissing is mede ingegeven door het feit dat de jonge Lucas Stassin een enkelblessure heeft opgelopen en waarschijnlijk de voorkeur geeft aan een overstap naar Westerlo.

Naast de transfer van Dolberg zijn er nog andere ontwikkelingen bij Anderlecht. Als doelman Hendrik Van Crombrugge naar RC Genk vertrekt, zal er een nieuwe keeper moeten worden aangetrokken. In dat geval wordt Jan Vertonghen hoogstwaarschijnlijk de nieuwe aanvoerder van het team. Anderlecht heeft al de terugkeer van Bogdan Mykhaylichenko op de linksachterpositie veiliggesteld. Mykhaylichenko heeft eerder al 32 wedstrijden gespeeld voor Shakhtar Donetsk tijdens zijn uitleenperiode.

De rechtsbackpositie blijft echter een vraagteken. Amir Murillo heeft indruk gemaakt tijdens de Zuid-Amerikaanse Gold Cup, waar hij een doelpunt scoorde tegen Martinique (2-1). Helaas heeft hij ook een hamstringblessure opgelopen. Het is nog onduidelijk of hij vertrekt bij Anderlecht. De situatie rond Murillo zal verder moeten worden geëvalueerd. 

Update: Het liet even op zich wachten, maar nu hebben RSC Anderlecht en OGC Nice een akkoord bereikt over Kasper Dolberg. De Deen komt over voor ruim 5 miljoen euro en bonus. Als alles goed verloopt, dan ondergaat Dolberg dinsdag medische testen en zal de aanvaller daarna bij de selectie van Anderlecht aansluiten. Dat meldt Het Nieuwsblad.