Antwerp neemt geen blad voor de mond in statement stadionimpasse: 'Aasgieren'

Antwerp neemt geen blad voor de mond in statement stadionimpasse: 'Aasgieren'

01-07-2023 10:40 Laatste update: 11:51
78

Royal Antwerp FC kan niet voldoen aan de ticketaanvragen voor Europees voetbal. De Great Old kan maar 25 procent van de ticketaanvragen inwilligen. De club heeft op zaterdag een statement uitgebracht waarin fors werd uitgehaald naar Tania Mintjens, de grondeigenares van de Bosuil.

De uitbouw van het stadion De Bosuil kwam op een dood punt. Het stadion mag dan wel in handen zijn van Antwerp, de grond is dat echter niet. De grond is namelijk eigendom van zakenvrouw Tanya Mintjens. Daardoor wordt de verdere ontwikkeling van De Bosuil in de ogen van Antwerp belemmerd.

'Terwijl het behalen van de dubbel een katalysator zou moeten zijn om de volgende stappen te zetten, botst RAFC tegen een plafond aan: de uitbouw en voltooiing van het Bosuilstadion zijn in de huidige omstandigheden onmogelijk', was onderdeel van het statement op zaterdag van Antwerp naar de fans.

'Hoewel we in de media lezen dat een enkelinge ‘het beste voorheeft’ met de club, dat ze ‘Antwerpfan’ is en dat ze ‘wil dat het stadion kan worden afgebouwd’, blijkt de realiteit enigszins anders. Deze dame en haar entourage stellen telkens weer bijkomende vragen en nieuwe eisen die onredelijk en bijgevolg onaanvaardbaar zijn', stond verder in het statement van Antwerp.

'De club en andere stakeholders hebben het gevoel dat ze aan het lijntje worden gehouden. De aasgieren komen erop af', aldus het stevige statement van De Great Old.

Antwerp dat zowel Jupiler Pro League-kampioen werd als de Beker van België pakte, staat nu voor een complexe uitdaging omtrent de stadionimpasse.