Verbruggen veruit de duurste doelman ooit die vanuit België vertrekt

Verbruggen veruit de duurste doelman ooit die vanuit België vertrekt

30-06-2023 10:42
27

De transfer van de 20-jarige Bart Verbruggen naar Brighton & Hove Albion lijkt zo goed als rond. Het transferbedrag wat RSC Anderlecht ontvangt voor de doelman is rond de 20 miljoen. Dit bedrag betekent direct dat Verbruggen de duurste doelman ooit is die vanuit België een transfer maakt.

Verbruggen wist zich in zeer korte tijd te onderscheiden onder de lat van Anderlecht. Verbruggen had slechts zeventien wedstrijden in de Jupiler Pro League nodig om zichzelf dusdanig in de kijker te keepen. Vervolgens keepte Verbruggen ook nog een aantal sterke matches bij Jong Oranje.  

Naast Brighton & Hove Albion was het Burnley van Vincent Kompany ook zeer geïnteresseerd in Verbruggen, maar het lijkt nu slechts een kwestie van tijd voordat het officieel gemaakt wordt dat Brighton de nieuwe werkgever wordt van Verbruggen.

Doelman Verbruggen staat ver bovenaan wanneer het gaat om de duurste doelman vanuit de Belgische competitie, de top vijf gaat als volgt.

2. Maarten Vandevoordt: 10 miljoen euro
In april 2022 bereikte KRC Genk een akkoord met RB Leipzig voor 10 miljoen.

3. Thibaut Courtois: 8,95 miljoen euro
De bekendste van allemaal, Thibaut Courtois werd in 2011 voor bijna 9 miljoen overgenomen door Chelsea, hij kwam van Genk.

4. Mathew Ryan: 7 miljoen euro
Matthew Ryan vertrok in 2015 van Club Brugge naar Valencia voor 7 miljoen euro.

5. Matz Sels: 6,6 miljoen euro
Matz Sels vertrok op 24-jarige leeftijd van KAA Gent naar Newcastle United.