'Mogelijk strenge straffen voor makelaars Maus en Dhont na transfer Yassine (20)'

'Mogelijk strenge straffen voor makelaars Maus en Dhont na transfer Yassine (20)'

28-06-2023 11:30 Laatste update: 11:36
3

Michel Maus en Karl Dhont staan namens makelaarskantoor Tribe Association mogelijk voor flinke straffen. De transfer van Yassine Ben Hamed van Lille naar Royal Antwerp FC zou onregelmatigheden behelsen volgens de clearing department van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Dat meldt Het Nieuwsblad.

Opvallend is dat Karl Dhont in 2019 nog werd aangesteld door Pro League om corruptie uit het Belgische voetbal te elimineren en nu samen met Maus zelf onderwerp is van justitie.

Het zou gaan om een belangenconflict omdat Tribe Association zowel belangen vertegenwoordigde voor Yassine Ben Hamed als voor Antwerp en een vermeende valse scoutingovereenkomst met VV Consulting uit Monaco had. Daarom eist het bondsparket dat het tweetal in totaal 66.666,66 euro aan boetes ophoest. Tribe mag geen zaken meer doen tot de boete is betaald.

Het uiteindelijke besluit laat nog op zich wachten nu de disciplinaire raad zich over de zaak gaat buigen. Als de partijen het niet eens zijn met het besluit, kunnen ze ook nog in beroep gaan bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Antwerp en Yassine Ben Hamed zelf zijn geen betrokkenen in deze zaak.