Standard en RWDM krijgen (even) transferverbod, Rouches maken zich geen zorgen

Standard en RWDM krijgen (even) transferverbod, Rouches maken zich geen zorgen

27-06-2023 16:22
4

De Belgische licentiecommissie heeft slecht nieuws voor Standard Luik en RWDM: beide clubs mogen voorlopig geen transfers meer uitvoeren omdat ze niet in orde zijn met enkele voorwaarden. Bij de Luikenaars maken ze zich sterk dat het euvel snel verholpen zal zijn. In Molenbeek kleuren de wolken wat donkerder.

De Licentiecommissie had die beslissing maandag al genomen, maar komt er dinsdag officieel mee naar buiten. RTBF weet dat zowel Standard als RWDM eventjes (?) geen verse krachten meer mogen aanwerven. In het geval van de Rouches gaat het om enkele administratieve tekortkomingen rond RSZ en groepsverzekeringen. Standard was daar eerder al van op de hoogte gebracht en is ervan overtuigd dat er één der komende dagen groen licht zal verschijnen. 'Het nodige zal gedaan worden zodat we onze versterking van de kern kunnen verderzetten', reageert de club bij RTBF.

Of dat voor RDWM ook geldt, is dan weer een andere vraag. Naast enkele gelijkaardige arbeidsvoorwaarden die niet voldaan zijn, hebben de Brusselaars namelijk ook nog een openstaande schuld aan een andere club staan. De Licentiecommissie draagt de club op om zo snel mogelijk bewijs te leveren dat het alle openstaande uitbetalingen (ook aan spelers en ander personeel) en schulden heeft afgelost. Zo lang dat niet gebeurd is, mag ook RWDM geen transfers doen.

De voorbije weken was het al duidelijk dat het rommelt binnen de club. RWDM verzekerde zich een maandje geleden van promotie naar de Jupiler Pro League, maar sindsdien klinken onheilspellende geluiden. Van zomeraanwinsten is nog geen sprake, terwijl er wel al enkele spelers vertrokken. Bovendien werkte eigenaar John Textor voorzitter Thierry Dailly buiten. Tussen beide heren boterde het al even niet meer.