UPDATE: 'Anderlecht maakt maandag contractverlenging van jonkie bekend'

UPDATE: 'Anderlecht maakt maandag contractverlenging van jonkie bekend'

27-06-2023 16:05 Laatste update: 02-07-2023 20:45
11

Op inkomende transfers blijft het voorlopig wachten, maar RSC Anderlecht heeft wel al werk kunnen maken van enkele contractverlengingen. Daar komt er binnenkort nog eentje bovenop. Na veel vijven en zessen staat Luca Monticelli dan toch op het punt om bij te tekenen.

Officieel is dat nieuws nog niet, maar volgens L'Avenir hebben beide partijen daar wel degelijk overeenstemming rond gevonden. Dat is geen moment te vroeg, want binnen exact drie dagen zou Monticelli's huidige verbintenis aflopen. Terwijl het er lang naar uitzag dat hun wegen zouden scheiden, is er nu toch witte rook. Monticelli speelt sinds 2019 voor de jeugdreeksen van Anderlecht, nadat hij overstapte van Standard Luik.

De Luikenaar heeft zijn nakende verlenging mogelijk te danken aan zijn uitstekende voorbereiding tot dusver. Op training heeft hij indruk gemaakt op Brian Riemer met zijn werklust en inzet, beschrijft L'Avenir. Vervolgens was ook zijn prestatie in de meest recente oefenwedstrijd van Anderlecht hoopgevend. Tegen Oudenaarde (0-5) nam de ingevallen Monticelli twee doelpunten voor zijn rekening.

Het afgelopen seizoen liet de achttienjarige aanvaller zich ook al enkele keren opmerken bij de RSCA Futures, al speelde hij vaker voor de U18. Voor hoeveel jaar Monticelli zal bijtekenen, is nog niet bekend.

Update: Tot nu toe bleef het officiële nieuws over Luca Monticelli bij RSC Anderlecht uit. Volgens Sacha Tavolieri komt daar maandag verandering in. Anderlecht zou dat communiceren dat de achttienjarige aanvaller zijn contract verlengde in het Lotto Park.