Onder Riemer krijgen de spelers van Anderlecht “de zwaarste voorbereiding ooit”

Onder Riemer krijgen de spelers van Anderlecht “de zwaarste voorbereiding ooit”

27-06-2023 10:01
16

De clubs uit de Jupiler Pro League beginnen stilletjes aan terug de voorbereiding. Alhoewel ‘stilletjes aan’ misschien niet helemaal van toepassing is bij RSC Anderlecht. De mannen van Brian Riemer bereiden zich voor op “de zwaarste voorbereiding ooit”. 

Maar wat houden die voorbereidingen nu precies in? Het Nieuwsblad zocht het uit … ‘Navraag leert ons dat het geen marathontrainingen betreft, maar wel lange, doelgerichte oefensessies om de spelers fysiek sterker te maken. Bij Felice Mazzu lag de nadruk op intensiteit, bij Brian Riemer is uithoudingsvermogen van kapitaal belang’, lezen we in de krant.

Riemer gaf trouwens meteen aan dat hij zijn spelers niet klaar vond om zijn spel te spelen. Ze waren fysiek niet op het niveau dat het spel van de Deen vraagt. “Deze spelers zijn fysiek niet klaar om mijn spel te spelen”, klonk het toen bij Riemer. ‘Riemer wil dat zijn elftal voortdurend hoge pressing zet op de tegenstander, terwijl Mazzu ervoor koos zijn team goed te organiseren, om dan op bepaalde momenten hevig druk te zetten’, schrijft Het Nieuwsblad. 

Het mislopen van de Play-Offs zou door Riemer dan ook als geschenk gezien kunnen worden. Dat gaf de trainer vorig weekend al aan, nadat Anderlecht op de laatste speeldag van de reguliere competitie naast PO2 greep. “Ik was enorm triest dat we de play-offs niet haalden, maar voor ons project is dat de perfecte manier om te starten. Er was een lange pauze om tot rust te komen en er zijn 7,5 weken om alles op te bouwen. Mét play-offs hadden we een kortere vakantie en een kortere voorbereiding gehad.”