OFFICIEEL: Gent beloont 22-jarige Agbor met vers contract na debuut bij A-elftal

OFFICIEEL: Gent beloont 22-jarige Agbor met vers contract na debuut bij A-elftal

26-06-2023 22:15 Laatste update: 23:08
1

KAA Gent is één van de actievere clubs uit de Jupiler Pro League in deze openingsweken van de zomermercato. Het nummer vijf van afgelopen seizoen haalde al enkele versterkingen in huis, maar vergeet ook niet in eigen rangen te kijken. Brian Agbor is daar het levende bewijs van.

De centrale verdediger is toch al 22 jaar, maar maakte in de voorbije jaargang pas zijn debuut op het hoogste niveau. Tegen Club Brugge mocht hij bij de rust invallen van Hein Vanhaezebrouck. Agbor deed het toen niet onaardig. Nadien volgden nog speelminuten tegen KAS Eupen en RFC Seraing. Voor die prestaties ontvangt Agbor nu een beloning: zijn contract werd opengebroken tot medio 2024.

Vanaf de voorbereiding mag Agbor opnieuw proberen om indruk te maken op Vanhaezebrouck. Hij zal namelijk mogen meetrainen met de A-kern. Op die enkele momenten bij de grote jongens na was de mandekker vooral van waarde voor de beloften van Gent, die uitkomen in Eerste Nationale. Agbor was er één van de sterkhouders in de achterhoede. Onze landgenoot komt overigens pas twee jaar uit voor De Buffalo's, want voordien zat hij in de jeugdreeksen van Royal Antwerp FC.