Mathijssen baalt: Ontgoocheling is erg groot, het is onze eigen fout

Mathijssen baalt: "Ontgoocheling is erg groot, het is onze eigen fout"

24-06-2023 23:46
22

Jacky Mathijssen zal oplapwerk nodig hebben met zijn beloften én zichzelf, nadat ze in hun tweede partij op het EK een 0-2-voorsprong weggaven. Zelf was de bondscoach niet te beroerd om zijn teleurstelling openlijk te tonen.

"Mijn ontgoocheling is erg groot, dat is ook logisch", windt Mathijssen er geen doekjes om bij RTBF. Volgens hem legden zijn manschappen een goede prestatie op de mat. "We hebben de mogelijkheden gehad om de wedstrijd af te maken, maar hebben het laten hangen op bepaalden momenten." Ergens was er ook ongeluk mee gemoeid, "maar het is vooral onze eigen fout", gaat Mathijssen de eigen verantwoordelijkheid niet uit de weg.

Na de vroege 1-2 in de tweede helft hadden de Jonge Duivels het (mentaal) even lastig. "Maar vervolgens hebben we opnieuw de controle veroverd", onthoudt Mathijssen een positief aspect. Nadien volgden er ook nog enkele kansen, maar die werden niet benut. "Ik geloof niet dat er angst in de groep is geslopen. Op kansenvlak lag er een enorm verschil tussen beide ploegen, maar we winnen niet", besluit de bondscoach.