Verbruggen over gesprek Brighton: ''Zonder handtekening, vier ik ook niks''

Verbruggen over gesprek Brighton: ''Zonder handtekening, vier ik ook niks''

23-06-2023 07:20 Laatste update: 07:23
4

Bart Verbruggen erkent dat hij met Brighton-manager Roberto De Zerbi gesproken heeft. De doelman van RSC Anderlecht en Jong Oranje, die afgelopen woensdag tegen Jong België uitblonk, benadrukt ook dat er nog geen deal is.

Volgens diverse media gaat Verbruggen voor een bedrag rond de twintig miljoen euro de overstap maken van Anderlecht naar Brighton. Een gesprek met De Zerbi versterkte zijn gevoel voor The Seagulls. "Ja, dat was top. Dat is ook de reden dat ik deze optie heel serieus neem. Ik ben er nu alleen niet mee bezig, omdat ik me vol focus op dit EK", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Mijn zaakwaarnemers zijn achter de schermen wel bezig. Ik weet de status ook echt niet. Zolang ik geen handtekening heb gezet, vier ik ook niks."

De carrière van Verbruggen gaat in sneltreinvaart. Afgelopen maart mocht de twintigjarige keeper zich melden bij het grote Oranje. "Een absolute jongensdroom. Als kleine jongen liep ik al in het shirt van Oranje. De afgelopen zeven maanden zijn zo snel gegaan. Ineens sta je tussen de beste Nederlandse voetballers, die honderden wedstrijden in topcompetities speelden en de Champions League-finale bereikten. Ineens besef je: hey, ik ben wel heel dichtbij nu."

Verbruggen stond afgelopen Jupiler Pro League-seizoen 17 matchen in het doel voor Anderlecht. De doelman hield daarin 8 maal zijn doel schoon.