Harkin koos voor Hoefkens: ”We hadden meer dan 70 sollicitaties bij Standard

Harkin koos voor Hoefkens: ”We hadden meer dan 70 sollicitaties bij Standard"

21-06-2023 17:08

Het kwam toch als een zekere verrassing toen Carl Hoefkens (ex-Club Brugge) als nieuwe coach van Standard werd aangekondigd. Fergal Harkin verwelkomt de komst van Hoefkens als T1. Volgens de sportief directeur heeft de voormalige trainer van Brugge het ideale profiel.

Harkin vertelde over de komst van Carl Hoefkens. “We hadden meer dan 70 sollicitaties, wat de statuur van de club aantoont”, klinkt het bij Harkin. “We hadden onze criteria en ik ben met een aantal kandidaten gaan praten. Daarna hadden we een tweede gespreksronde waarin ik een aantal coaches weer zag en we besloten wie onze coach zou worden.”

Voor Harkin was de keuze voor Hoefkens een logische, omdat het een zekere mate van continuïteit bood met het werk dat vorig seizoen al was gedaan. "Carl heeft dezelfde energie als Ronny en de mogelijkheid om het team te coachen voor onze zeer gepassioneerde fans”, geeft Harkin aan. 

"Zijn visie is precies wat deze club nodig heeft. Naar voren spelen, domineren, aanvallen, het lijkt erg op wat we zochten, maar ik wil Carl niet vergelijken met Ronny”, besluit de sportief directeur van Standard, geciteerd door RTBF