'Al-Nassr en Chelsea zijn akkoord over een transfer van Ziyech'

'Al-Nassr en Chelsea zijn akkoord over een transfer van Ziyech'

21-06-2023 09:00

De transfer van Hakim Ziyech naar Al-Nassr is zo goed als rond. Dat meldt Fabrizio Romano woensdag. Al-Nassr is inmiddels akkoord met de persoonlijke voorwaarden van de Marokkaanse middenvelder, maar ook Chelsea heeft een overeenkomst gevonden met de club van Cristiano Ronaldo.

Mocht alles volgens plan gaan dan tekent Ziyech een contract tot 2026 bij Al-Nassr. De middenvelder staat nog tot 2025 onder contract bij Chelsea, maar The Blues zouden graag mee willen werken aan een transfer. Ziyech heeft in zijn tijd bij geen Chelsea geen vaste basisplek af kunnen dwingen en was afgelopen winter al heel dicht bij een transfer naar Paris Saint-Germain.

Ziyech zou met deze transfer de vierde topspeler kunnen worden die naar Saudi-Arabië trekt. Eerder trokken Karim Benzema, N'Golo Kanté (allebei Al Ittihad) en Cristiano Ronaldo (Al-Nassr) naar het Midden-Oosten. Ruben Neves van Wolverhampton Wanderers moet aanwinst nummer vijf worden. Hij zou helemaal rond zijn met Al Hilal.

Dit seizoen kwam Ziyech in 24 wedstrijden binnen de lijnen voor Chelsea. Van die duels begon hij zes keer als basisspeler aan de aftrap. Chelsea maakte in 2020 veertig miljoen euro over naar Ajax om de dertigjarige middenvelder over te nemen. In die drie jaar kwam hij tot 107 duels voor The Blues.