Heel wat interesse in Onana: 'Na Chelsea wil ook Manchester United Inter-doelman'

Heel wat interesse in Onana: 'Na Chelsea wil ook Manchester United Inter-doelman'

15-06-2023 18:16

Manchester United heeft zich gemengd in de strijd om André Onana. Dat meldt The Guardian. De doelman van Internazionale, die vorige week zaterdag nog de Champions League-finale speelde, geniet ook interesse van Chelsea. 

Het contract van David de Gea, doelman van United sinds 2011, loopt komende zomer af. Van een contractverlenging is vooralsnog geen sprake. Om die reden, en om het feit dat De Gea afgelopen seizoen zo nu en dan een onzekere indruk maakte, wil Erik ten Hag een nieuwe keeper aantrekken. Onana, met wie Ten Hag zeer succesvol samenwerkte bij Ajax, staat hoog op de verlanglijst. Ook Bart Verbruggen stond even op de verlanglijst, maar de doelman van RSC Anderlecht lijkt richting Brighton te verhuizen.

Ook Chelsea zou de Kameroener nauwlettend in de gaten houden, maar volgens The Guardian verkiest hij momenteel een overstap naar United. Mochten The Red Devils er uiteindelijk niet in slagen om Onana in te lijven, dan is Diogo Costa een alternatief. De 23-jarige Portugees keepte afgelopen jaargang 33 competitieduels voor Porto, waarin hij slechts 22 doelpunten incasseerde. 

Mount
Ook Mason Mount wordt nog sterk gelinkt aan een overstap naar Old Trafford. United zag eerder deze week een bod van ruim 45 miljoen euro geweigerd worden door Chelsea en moet nu beslissen of het wil doorpakken.