Kompany kon niet langer wachten en start voorbereiding Premier League met Burnley

Kompany kon niet langer wachten en start voorbereiding Premier League met Burnley

06-06-2023 09:55
10

De Jupiler Pro League is pas sinds zondag ten einde en zelfs de finales van de Conference League en de Champions League moeten nog gespeeld worden, maar Burnley is het volgende seizoen al begonnen. De ploeg van hoofdtrainer Kompany geniet op deze manier niet van een lange vakantie, waar het gebruikelijk is voor Engelse ploegen om vanaf 1 juli weer te beginnen.

Kompany hecht veel waarde aan een fitte selectie. Burnley werd fier kampioen in het Engelse Championship dit seizoen, maar gaat zich nu meten met de absolute top in de Premier League. “Wij willen jongens die veel en lang kunnen lopen. Fysieke testen zijn dus een heel belangrijke parameter. Net als de medische screening: onze spelers moeten topfit zijn”, citeert Het Laatste Nieuws Kompany.

Kompany benadrukt ook het belang van een goede mix tussen ervaren spelers en jonge talenten. “Want jongeren kunnen je punten kosten. Die mix hebben we vorig seizoen gevonden en daar willen we niet van afwijken omdat we een divisie hoger spelen”, besluit de succesvolle hoofdtrainer.