Genk nog een stap verder: 'Ook de partners met boxen zonder Antwerp-fans'

Genk nog een stap verder: 'Ook de partners met boxen zonder Antwerp-fans'

31-05-2023 10:33
18

KRC Genk had dinsdag al gecommuniceerd dat het speciale veiligheidsmaatregelen zou nemen voor de beslissende confrontatie van zondag met Antwerp. De club publiceerde dinsdag een verklaring en kondigde 'strengere controles aan de ingang van het stadion' aan. Nu zouden ook commerciële partners hun rol spelen. 

Volgens de verklaring had Genk informatie ontvangen dat een groot aantal Antwerpse supporters probeerde kaarten te kopen voor de wedstrijd in het lokale supportersvak. Onder de tafel verkochte tickets worden echter niet aanvaard. 

'Op uitdrukkelijk verzoek van de veiligheidsdiensten doet Genk er alles aan om incidenten te vermijden', verklaarde de club. Clubvoorzitter Erik Gerits kondigde de reeds toegepaste en geplande maatregelen aan. 'Op de dag van de wedstrijd zullen we strengere controles uitvoeren aan de ingang van het stadion. Tijdens de wedstrijd zullen we het gedrag van de supporters nauwlettend in de gaten houden.'


Ook commerciële partners met boxen zouden gevraagd zijn geen Antwerp supporters daarin uit te nodigen. 'Na het slechte gedrag van enkele Antwerpse supporters tijdens de kwartfinale van de Belgische beker en tijdens de thuiswedstrijd in de reguliere competitie, willen we voor zondag geen enkel risico nemen', aldus het clubbestuur. 'We zullen ook in dit deel van het stadion geen ongeregeldheden tolereren en niet aarzelen om de nodige maatregelen te nemen', besluit Erik Gerits.