Union mag blijven dromen van titel na gelijkspel tegen Antwerp: Een mirakel

Union mag blijven dromen van titel na gelijkspel tegen Antwerp: "Een mirakel"

28-05-2023 17:43
32

Union SG kende een bijzonder moeilijk wedstrijd, maar is er zondag toch in geslaagd om met 1-1 gelijk te spelen en de titeldroom levend te houden. Komende zondag kan het gebeuren voor de Brusselaars, die er weer volop in geloven.

"We zijn blijven vechten tot het einde voor dit resultaat", gaf Bart Nieuwkoop achteraf aan bij Sporza. "Maar een gelijkspel was het hoogst haalbare", aldus de Nederlandse verdediger. "Of dit nu een klein mirakel is? Ja, zeker met z'n tienen. Want na hun goal hebben we vrij weinig laten zien. Na die rode kaart moesten we ook werken voor mekaar."

Op de laatste speeldag kan en moet het gebeuren voor Union. Het belooft alvast bijzonder spannend te gaan worden. "Zeker. We hebben het helaas niet meer in eigen handen, maar volgende week knallen we weer en dan zien we wel."

Ook Siebe Van der Heyden, die geblesseerd uitviel, blijft nog stevig geloven in die titel. "Er is weer hoop. Hopelijk maken we het volgende week af. Het is een mirakel, maar we zijn mentaal zo sterk", klonk het.