Lynen geeft ruiterlijk toe: We kregen tikje door het late resultaat van Antwerp

Lynen geeft ruiterlijk toe: "We kregen tikje door het late resultaat van Antwerp"

14-05-2023 23:40
5

Union Saint-Gilloise lijkt zich opgeworpen te hebben als de grootste uitdager voor Royal Antwerp FC. Na een 3-0-zege tegen KRC Genk zijn de Brusselaars opnieuw genaderd tot op één puntje van de koploper, terwijl Genk nu al vier punten achterstand telt. Senne Lynen beseft dat het bijzonder spannend gaat worden.

Niet dat Union een weergaloze prestatie op de grasmat toverde, maar in volle Play-Offs met 3-0 winnen van een rechtstreekse concurrent is hoe dan ook een statement. Nochtans stond er flink wat druk op de ketel. "Voor de match hebben we flink gevloekt. We kregen een tikje door het late resultaat van Antwerp", is Lynen niet te beroerd om toe te geven bij Sporza.

De weg is nog lang, maar het Dudenpark ging toch al even helemaal uit de bol. De spelers deden graag mee. "Eén en al euforie nu", vat Lynen het gevoel samen. "We zijn nu wel terug." Union was de Champions' Play-Off aangevat op gelijke hoogte met toenmalige koploper Genk, maar na een vroege nederlaag tegen Antwerp (0-2) moest het achtervolgen.

"Een non-start tegen Antwerp, een zakelijke overwinning op Brugge, vandaag zagen we het echte Union, dat we al lang kennen. Met grinta en kwaliteit hand in hand", zo vat Lynen de heenronde van deze Play-Offs perfect samen.