‘Union SG vreest leegloop, club hoopt wel transferrecord te verbreken’

‘Union SG vreest leegloop, club hoopt wel transferrecord te verbreken’

12-05-2023 08:28
22

Union SG presteert ook dit seizoen weer naar behoren ondanks het vertrek van verschillende sterkhouders afgelopen zomer. Het Nieuwsblad meldt dat er weer een leegloop op komst is.

Victor Boniface is een schot in de roos gebleken en de Nigeriaan staat op het lijstje van verschillende Europese clubs. De 22-jarige aanvaller heeft een marktwaarde van zes miljoen euro en Union SG hoopt een clubrecord te verbreken met zijn transfer.

Ook aanvoerder Teddy Teuma kan de club verlaten. De middenvelder wil ook blijven, maar Union SG lijkt niet aan zijn eisen te kunnen voldoen. Hij heeft nog een contract tot 2025, maar behoort niet tot de vijftig best betaalde spelers in de JPL.

Siebe Van der Heyden zou ook klaar zijn voor een stap hogerop. De verdediger staat nog tot 2024 onder contract dus als Union SG nog een bedrag wil vangen zal het komende zomer moeten verkopen.

De volgende die genoemd wordt bij verschillende clubs is Senne Lynen. De middenvelder was dit seizoen de opvolger van Casper Nielsen en maakte veel indruk. Ook Lynen heeft nog een contract tot 2024.

Simon Adingra en Yorbe Vertessen keren dan weer terug naar hun moederclub, respectievelijk Brighton en PSV. Niet enkel spelers, maar ook trainer Karel Geraerts wordt in verband gebracht met een vertrek. Club Brugge wordt nadrukkelijk genoemd.