Mathijssen blikt vooruit op Union-Genk: “Aanpak Vrancken een groot succes”

Mathijssen blikt vooruit op Union-Genk: “Aanpak Vrancken een groot succes”

11-05-2023 13:13
2

Zondag staat KRC Genk met hoofdtrainer Wouter Vrancken tegenover het Union SG van hoofdtrainer Karel Geraerts. De ploegen ontmoeten elkaar op zondag in het Joseph Marienstadion en de zondag erop in de Cegeka arena. Analist Jacky Mathijssen blikt vooruit naar dit belangrijke tweeluik in de Champions’ Play-Offs van de Jupiler Pro League.

De Jupiler Pro League nadert de ontknoping van het kampioenschap. Genk, Union en Royal Antwerp FC strijden om het kampioenschap. De vraag wordt gesteld aan Mathijssen of het nu nog mogelijk is om een collega-hoofdtrainer te verrassen. “Ik denk dat het aan het eind van het seizoen nog moeilijk is om in België als trainer een collega te verrassen. Wouter Vrancken zal de keuzes moeten maken, ik verwacht niet dat hij veel aan het spelconcept zal veranderen”, blikt Mathijssen vooruit op de confrontatie tussen Vrancken en Geraerts via Het Belang Van Limburg.

Mathijssen is complimenteus over de prestaties van Vrancken met Genk. De ploeg stond het grootste gedeelte van de Jupiler Pro League fier op kop, maar staat nu één punt achter op Antwerp. “Als je ziet wat Vrancken met ongeveer dezelfde ploeg als vorig seizoen verwezenlijkt heeft, dan kan je zijn aanpak alleen maar een groot succes noemen. Ik zie geen reden om het plots over een andere boeg te gooien”, aldus Mathijssen.

Zondag neemt Genk het in de derde speelronde van de Champions’ Play-Offs op tegen Union. De spanning in de Jupiler Pro League nadert zijn kookpunt nu Antwerp slechts één punt voorsprong heeft op achtervolgers Genk en Union.