De Coninck over Real-City: “Je had gevoel dat De Bruyne niet in de match zat”

De Coninck over Real-City: “Je had gevoel dat De Bruyne niet in de match zat”

10-05-2023 11:18
6

Wim De Coninck analyseert de wedstrijd tussen Real Madrid en Manchester City. Voor aanvang van de eerste halve finale van de Champions League waren toch alle ogen gericht op Erling Haaland. De spits van de Citizens werd gedoopt tot het grote verschil met de wedstrijd van vorig jaar. 

Uiteindelijk bleek niet Haaland, maar De Bruyne de redder van Manchester City te zijn. De Rode Duivel wist in de 67e minuut de 1-1 op magistrale wijze binnen te knallen. City lag duidelijk onder in de tweede helft tot de Rode Duivel met een flits van klasse opnieuw de wedstrijd wist te keren. 

"Het moest van De Bruyne komen of het zou niet gekomen zijn", meent Wim De Coninck in Sporza. "Iedereen had gedacht dat Haaland wel het verschil zou maken voor City, maar die werd uitstekend geneutraliseerd door Alaba en Rüdiger. Die waren echt top. Zij hebben de Noor helemaal lam gelegd."

"De Bruyne liep in de 1e helft wel veel, al had je toen ook het gevoel dat hij met zijn hoofd niet helemaal in de wedstrijd zat. Maar dat doelpunt in de 2e helft maakte alles goed." Uiteindelijk nam de Rode Duivel ook de trofee van Man van de Match mee naar huis te nemen. Een leuk aandenken…  "De beste City-speler was hij in elk geval wel", klinkt het bij De Coninck. "Maar bij Real vond ik Camavinga en Vinicius ook wel een geweldige match spelen."