Vandenbempt: Antwerp staat nu in het voordeel, maar alles ligt nog open

Vandenbempt: "Antwerp staat nu in het voordeel, maar alles ligt nog open"

08-05-2023 11:05
7

De tumultueuze zondagavondwedstrijd op de Bosuil heeft ook voor een aardverschuivinkje gezorgd in het klassement. Dankzij haar 2-1-zege tegen KRC Genk is Royal Antwerp FC naar de kop van de Champions' Play-Off gewipt. Met nog vier speeldagen voor de boeg is dat veelbelovend, al wil Peter Vandenbempt nog geen voorbarige conclusies trekken.

"Het momentum ligt nu bij Antwerp", geeft de journalist bij Sporza aan in zijn wekelijkse analyse. Daar ziet hij enkele gegronde redenen voor, onder meer de ijzersterke reeks die The Great Old momenteel neerzet, het vertrouwen na de bekertriomf, de solide achterhoede en de individuele kwaliteit van enkele jongens. "Spelers als Keita, Alderweireld, Vermeeren en Balikwisha zijn in bloedvorm. Met zijn metier is een spits als Vincent Janssen van goudwaarde voor Antwerp", somt Vandenbempt op.

Bovendien beschikt Antwerp met Mark van Bommel over een trainer die gepokt en gemazeld is. Dat viel ook tegen Genk op. "In alle tumult zit hij rustig te wezen langs de lijn", zag Vandenbempt. Stamnummer Eén is misschien wel de meest complete ploeg van de drie titelkandidaten. "Antwerp laat zijn tegenstander minder goed spelen. Met het publiek kunnen ze de bezoekers destabiliseren. En gisteren na de rust liet Antwerp ook nog eens zien dat het een tegenstander kan overrompelen." Bovendien is het een kei in voorsprongen verdedigen.

Conclusie: Antwerp als grootste titelfavoriet? Dat wil Vandenbempt nog niet helemaal gezegd hebben. "Antwerp staat nu in het voordeel." In de stand telt het één punt voorsprong op Genk en Union Saint-Gilloise en daarnaast krijgt het nu twee duels tegen nummer vier Club Brugge voorgeschoteld. "Antwerp kan met een buffer aan de terugmatchen tegen Union en Genk beginnen, maar wat mij betreft, ligt momenteel alles nog open", besluit Vandenbempt genuanceerd.