Cercle Brugge en Westerlo maken er een doelpuntenfestijn van in spektakelstuk

07-05-2023 15:35 Laatste update: 15:44
6

Cercle Brugge trekt verdiend aan het langste eind uit bij KVC Westerlo. Vooral Cercle Brugge legde een fantastische partij op de mat en het bleek een waar doelpuntenfestijn. De ploeg won uit bij Westerlo met maar liefst 3-5. Westerlo en Cercle Brugge trapten om 13u30 af in de Europe Play-Off. Voor beide ploegen was alleen een overwinning goed genoeg om een Europese ticket in het vizier te houden.

Cercle begon ijzersterk aan de wedstrijd en legde een zeer sterke eerste helft op de mat. Cercle kwam zeer vroeg in de wedstrijd op een 0-2 voorsprong via doelpunten van Thibo Somerse en Ayase Ueda. Bij Westerlo was Nene Dorgeles zeer op schot, de spits vond in de 39e minuut de aansluitingstreffer en zette Westerlo op het scorebord.

Westerlo leek eindelijk enigszins in de wedstrijd te geraken, totdat Cercle vlak voor rust weer aanzette. Cercle wist binnen de laatste vijf minuten van de eerste helft twee keer te scoren en de ruststand werd 1-4 via Leonardo Da Silva Lopes en Ayase Ueda.

Na de rust wist Westerlo zich toch weer te herpakken tegen het sterke Cercle Brugge. De ploeg kwam weer via spits Dorgeles tot scoren en het werd 2-4. 8 Minuten later was het weer Cercle dat Westerlo uit zijn dromen hielp, Cercle scoorde via Thibo Somers de 2-5.

Westerlo bleef het proberen en in de 75e minuut was de ploeg toch weer trefzeker via het derde doelpunt van spits Dorgeles. Waar Cercle Brugge een zeer sterke wedstrijd speelde, was het Westerlo dat bleef strijden. In de slotfase was het doelman Majecki van Cercle die ervoor zorgde dat Westerlo niet nogmaals dichterbij kwam.