Seizoen van Club Brugge lijkt voorbij, Union wint in het Jan Breydelstadion

Seizoen van Club Brugge lijkt voorbij, Union wint in het Jan Breydelstadion

06-05-2023 20:12 Laatste update: 20:27
223

De kans is groot dat Club Brugge het seizoen op de vierde plaats zal eindigen. Zaterdag verloor het immers in eigen huis met 1-2 van Union. De Brusselaars leggen zo weer wat extra druk bij KRC Genk en Royal Antwerp FC.

Club Brugge en Union hadden hun openingsmatch in de Champions' Play-Offs verloren. Beide ploegen hadden dus iets recht te zetten. Bij Club Brugge viel Skov Olsen vlak voor de match uit. Sandra bleef daardoor in de basis staan. Ook bij Union kregen we dezelfde elf als vorige week te zien.

Niet de avond van Gouden Schoen Mignolet
Voor de match werd Mignolet in de bloemen gezet. De doelman van Club Brugge ontving eindelijk op het veld zijn Gouden Schoen. Het zou evenwel niet de avond van Mignolet worden. In de eerste helft moest hij zich gewonnen na een knap doelpunt van Boniface. Na de rust zag de Gouden Schoen er niet goed uit bij de 0-2. Nadat een schot van Lazare afweek moest Mignolet zich gewonnen geven.

Union was zeer efficiënt in het Jan Breydelstadion. Vanwege buitenspel werd de 0-3 van de Brusselaars nog afgekeurd. Club Brugge voetbalde lang vooral tegen zichzelf. In de slotfase kopte Vanaken nog de 1-2 op het bord, maar ook in de zeven minuten extra tijd kwam de gelijkmaker er voor Blauw-Zwart niet meer. Het was de eerste keer sinds de rentree van Union in Eerste Klasse dat Blauw-Zwart verloor van Geel en Blauw. 

Spannende titelstrijd
In de stand springt Union (voorlopig) weer over Antwerp (39 punten) naar de tweede plaats. Union telt nu net zoals leider KRC Genk 41 punten. De Limburgers hebben een beter doelpuntensaldo. Club Brugge blijft na een 0 op 6 in de Champions' Play-Offs achter met 30 punten.