Hertha mag dromen van stunt dankzij assist Lukebakio tegen Stuttgart

Hertha mag dromen van stunt dankzij assist Lukebakio tegen Stuttgart

06-05-2023 17:44
1

RB Leipzig heeft zaterdag gedaan wat het moest doen in de kraker tegen SC Freiburg. FC Union Berlin ging verrassend onderuit bij FC Augsburg en Hertha BSC mag hopen op lijfsbehoud na de zege op concurrent VfB Stuttgart.

SC Freiburg - RB Leipzig 0-1
Leipzig begon als nummer vijf aan het duel met Freiburg, dat vierde staat in de Bundesliga. Onder Bayern München en Borussia Dortmund kan de strijd om plek drie nog alle kanten op. Freiburg had maar weinig in de pap te brokkelen tegen Die Roten Bullen. Leipzig was in de eerste helft sterker, maar vergat te scoren.

In het tweede bedrijf kwam de bevrijdende 0-1 van Kevin Kampl. Freiburg had na de openingstreffer nog twintig minuten de tijd de stand gelijk te trekken, maar werd niet meer gevaarlijk genoeg. Leipzig schuift door de zege op naar plek drie, Freiburg blijft vierde staan door de verrassende nederlaag van Union Berlin. 

Hertha BSC - VfB Stuttgart 2-1
Hertha en Stuttgart zagen Schalke 04 vrijdag verrassend winnen van Mainz 05 en moesten zaterdag in de achtervolging in de strijd tegen degradatie. Hertha, met Dodi Lukebakio in de basis, stond in aanloop naar het duel maar liefst vijf punten achter op de concurrentie en moest als hekkensluiter de klus zien te klaren tegen Stuttgart, dat zestiende stond. De thuisploeg verloor de laatste vier duels op rij, maar kwam na een klein half uur op voorsprong door Marc Kempf op aangeven van Lukebakio.

Serhou Guirassy trok de stand na ruim een half uur gelijk, waardoor Hertha weer opnieuw moest beginnen. Het was tien minuten later Florian Niederlechner die de hekkensluiter weer op voorsprong zette. De stand veranderde niet meer, waardoor Hertha drie zeer belangrijke punten pakt. De achterstand op Bochum en Stuttgart slinkt naar twee punten, waardoor de concurrentiestrijd weer volledig openligt in Duitsland.

Andere uitslagen:

FC Augsburg - FC Union Berlin 1-0
Borussia Mönchengladbach - VfL Bochum 2-0
1899 Hoffenheim - Eintracht Frankfurt 3-1