Voor KRC Genk wordt deze wedstrijd crucialer dan voor Antwerp

"Voor KRC Genk wordt deze wedstrijd crucialer dan voor Antwerp"

05-05-2023 12:16
28

KRC Genk speelt zondag op het veld van Antwerp. Jan Moons gaat die wedstrijd op de voet volgen. De ex-doelman van KRC Genk weet dat verliezen uit den boze is. 

"Een wedstrijd die voor Genk crucialer is dan voor Antwerp", oordeelt Moons bij Het Belang Van Limburg. "Bij winst zullen de Genkies een enorme mentale boost krijgen. Maar bij verlies zal de mentale dreun groot zijn én surft Antwerp voort op de flow waarin ze verkeren na de bekerwinst en de zege op Union."

Op de Bosuil spelen is nooit makkelijk, al viel dat voor Moons goed mee. "Op Antwerp spelen was in die tijd een belevenis. Ik koester wel goede herinneringen aan de Bosuil. In één van mijn eerste wedstrijden in eerste klasse met Lierse hield ik er Cisse Severyns meermaals van een doelpunt. Er was me ingefluisterd dat hij de bal graag stiftte als hij alleen voor de doelman kwam. Ik bleef dus telkens staan, tot zijn frustratie."

Moons heeft het inmiddels over een totaal andere boeg gegooid. Sinds januari 2022 is hij namelijk burgemeester van Heist-op-den-Berg voor N-VA.