KRC Genk laat geen steek vallen en telt Club Brugge helemaal uit

30-04-2023 20:16
134

KRC Genk heeft haar start niet gemist in de Play-Offs. Het wint met 3-1 van Club Brugge en zet de concurrenten zo meteen onder druk.

Club Brugge begon het best aan de wedstrijd en kreeg ook de eerste doelkansen. Na amper acht minuten was het al raak. Skov Olsen bediende Vanaken en die vond de benedenhoek. KRC Genk was even aangeslagen, maar kon bij de eerste grote kans terugslaan. Munoz infiltreerde en liet Mignolet kansloos met een kopbal.

Na die 1-1 kwam KRC Genk beter in de partij. Paintsil kon een tweede goal maken, maar werd terecht afgevlagd. Verder zagen we vooral veel overtredingen in die eerste helft, waarin Skov Olsen, Munoz en Onyedika drie terechte gele kaarten pakten. 1-1 was een billijke ruststand.

KRC Genk duwt door
Na de pauze was KRC Genk scherper en kon het opnieuw rekenen op de uitstekende corners van Mike Trésor. Eén van die corners werd binnengekopt door McKenzie voor 2-1. Club moest op zoek naar de gelijkmaker, maar veel kansen leverde dat niet op. Twee matige schoten van Jutgla en Rits konden Vandevoordt niet echt bedreigen.

In het laatste kwartier kon KRC Genk het afmaken. Paintsil zag opnieuw een goal afgekeurd worden voor buitenspel, maar de 3-1 viel enkele minuten later toch. Het bleek meteen ook de doodsteek voor Club, dat nu op liefst elf punten van de leider staat.