'Onrust in selectie van Chelsea door grote verschillen in contracten'

'Onrust in selectie van Chelsea door grote verschillen in contracten'

30-04-2023 12:30
7

Chelsea is bezig aan een rampzalig seizoen en daar hebben de peperdure aanwinsten van The Blues moeite mee. Volgens Engelse berichtgeving hebben meerdere spelers al duidelijk gemaakt spijt te hebben van de lange contracten die zijn getekend. 

Chelsea staat op het moment twaalfde in de Premier League en kan op papier zelfs nog degraderen: met nog zes wedstrijden te gaan is de afstand met de degradatiestreep slechts tien punten. Volgens The Athletic heerst de onzekerheid in de kleedkamer van The Blues. Bovendien werd meerdere spelers voorgelegd dat zij een grote rol zouden spelen bij de basiself, maar van die belofte is weinig terechtgekomen.

Eigenaar Todd Boehly houdt vast aan de 'Amerikaanse' contracten, waarin spelers zes tot acht jaar worden vastgelegd. Het Amerikaanse model zorgt ervoor dat spelers die tekenen geen kant meer opkunnen nadat de handtekening wordt gezet.

Volgens de Daily Mail zijn ook de contracten een groot probleem binnen de spelersgroep. Chelsea gaf in de afgelopen twee transferperiodes ruim 600 miljoen euro uit aan aanwinsten. De club lijkt nu echter de salarissen van de nieuwere spelers flink te verminderen vanwege het mislopen van de Champions League. Sommige spelers zouden tot maar liefst vijftig procent aan loon moeten inleveren. Spelers die eerder kwamen, zoals Raheem Sterling en Kalidou Koulibaly, zouden niets moeten inleveren. Dat zorgt voor de nodige wrijving in de kleedkamer.