Van Bommel (Antwerp): Het gaat het om winnen, stijl hangt af van spelers

Van Bommel (Antwerp): "Het gaat het om winnen, stijl hangt af van spelers"

28-04-2023 22:10
1

Van Bommel, de hoofdtrainer van Royal Antwerp FC, gaat in een uitgebreid interview dieper in op zijn succesvolle spelersgroep bij Antwerp. Antwerp staat 30 april in de Croky Cup finale tegenover KV Mechelen en maakt nog kans op het kampioenschap in de Jupiler Pro League.

Van Bommel wordt gevraagd hoe belangrijk de relatie tussen hem en zijn spelers is bij Antwerp. Van Bommel vertelt dat de relatie met spelers steeds belangrijker wordt. Vroeger werd je alleen vertelt wat je moest doen volgens van Bommel. “Dat kan nu niet meer. Je moet je spelers meenemen in je ideeën”, vertelt van Bommel aan Het Laatste Nieuws.

Van Bommel en Antwerp hebben een goede vorm te pakken, de ploeg won zijn laatste vier wedstrijden, maar telkens met een nipt verschil. Er worden zakelijke overwinningen geboekt, van Bommel wordt gevraagd hoe je een team zakelijk krijgt. “Wij, Nederlanders, willen altijd mooi voetbal spelen. Maar uiteindelijk gaat het om winnen. En: je stijl hangt af van de spelers die je ter beschikking hebt”, besluit van Bommel.

Antwerp staat op 30 april tegenover Mechelen in de bekerfinale van de Croky Cup. In de strijd om de Champions’ Play-Offs mag Antwerp het laten zien tegenover KRC Genk, Union SG en Club Brugge.