Genk hoopt: Chapeau voor Club Brugge, maar afwisseling is goed voor ecosysteem

Genk hoopt: "Chapeau voor Club Brugge, maar afwisseling is goed voor ecosysteem"

28-04-2023 18:49
82

KRC Genk gaat vanaf zondag op jacht naar de landstitel. Eerste tegenstander wordt Club Brugge, dat ternauwernood in de top-vier geraakt is. Als het van Peter Croonen afhangt, verricht Club straks geen mirakel. Dat is volgens hem namelijk beter voor het Belgische voetbal.

De voorzitter van Genk ziet Club Brugge niet meer als titelfavoriet, maar is wel op z'n hoede. "Zelfs als we winnen, dan ben ik er nog van overtuigd dat Club zich elke match zal smijten. Club zal een scherprechter zijn", klinkt hij verzekerd bij SporzaDaar heeft Croonen naast eigenbelang ook een andere reden voor. "Het is belangrijk om een gezonde competitie te hebben, zeker gezien het belang van de Champions League. Chapeau voor Club, maar voor het Belgische voetbal is dat niet zo goed. Afwisseling is goed voor het ecosysteem."

Als niet Club Brugge kampioen wordt, dan gaat Genk, Royal Antwerp FC of Union Saint-Gilloise met de oppergaai lopen. Met de huidige stand belooft het alvast razend spannend te worden. Croonen merkt dat de titelpretendenten elkaar waard zijn. "Er zullen heel wat punten verloren gaan", kijkt hij in zijn glazen bol. "De ploeg die 9 of 10 punten haalt, zal er dicht bij zijn." Vooral in de thuismatchen kan puntenverlies dodelijk zijn, voegt Croonen nog toe.

Vrancken aan boord houden
De sportieve architect van het succes luistert naar de naam van Wouter Vrancken. Meteen na zijn komst naar Genk zette hij de spelersgroep naar zijn hand. Zelfs bij een mogelijke titel is de kans groot dat Vrancken niet vertrekt. "Hij wil voor een aantal jaar blijven", onthult Croonen. "We hebben met elkaar afgesproken dat het de bedoeling is om met elkaar door te gaan, zonder zaken uit te sluiten. Hij mag internationale ambitie hebben, maar dan over enkele jaren."