Ten Hag kritisch op 'luie' Man United-spelers: Het werd steeds slechter

Ten Hag kritisch op 'luie' Man United-spelers: "Het werd steeds slechter"

28-04-2023 07:33
1

Erik ten Hag is zeer kritisch over het optreden van Manchester United in de Premier League-topper tegen Tottenham Hotspur. De Nederlandse manager koestert het punt, nadat zijn ploeg een 2-0 voorsprong uit handen gaf (2-2).

"We zijn tevreden met het punt als je naar de wedstrijd kijkt. We waren niet geweldig vandaag, maar toch stonden we bij rust net 2-0 voor. Dat wil je niet weggeven, maar het is een feit dat we niet goed speelden. We waren zwak en in de tweede helft werd het steeds slechter. Dan krijg je twee goals tegen. Met 2-2 kunnen we daarom leven", vertelt Ten Hag na afloop voor de camera van beIN SPORTS. 

The Mancunians spelen zondag alweer de volgende belangrijke wedstrijd, tegen nummer zes Aston Villa. Dat Ten Hag na rust flink wisselde, heeft daar volgens hem echter niets mee te maken. Hij bracht onder meer Tyrell Malacia en Wout Weghorst in, maar bestrijdt dat United zwakker werd van de wijzigingen. "We waren vanaf het begin van de tweede helft al zwakker en kregen ook al de 2-1 tegen, voordat ik wisselde. Dat had er niets mee te maken."

"We verloren de controle, verloren te makkelijk de bal, haalden de voorzetten er niet uit en waren lui in het verdedigen", vervolgt de kritische Ten Hag. "Daar konden de invallers ook geen verandering in brengen. We moeten de juiste energie weer vinden, zondag willen we winnen. We hebben laten zien dat we ons kunnen herpakken."

United staat momenteel vierde met een achterstand van twee punten op Newcastle United, dat wel een duel meer speelde. Tottenham en Aston Villa speelden al twee duels meer dan United en hebben zes punten minder dan de ploeg van Ten Hag.