Veerkrachtig Tottenham knokt zich naar gelijkspel tegen Manchester United

Veerkrachtig Tottenham knokt zich naar gelijkspel tegen Manchester United

27-04-2023 23:14
2

Manchester United is er donderdag niet in geslaagd om de Premier League-topper tegen Tottenham Hotspur te winnen. De Mancunians gaven in Londen een riante voorsprong uit handen: 2-2.

Tottenham Hotspur - Manchester United 2-2
Tottenham kreeg afgelopen weekend een gigantisch pak slaag van Newcastle United, maar Ten Hag waarschuwde vooraf voor revanchegevoelens bij de thuisploeg. Daar leek het aanvankelijk niet van te komen. Bij de eerste de beste mogelijkheid van The Mancunians schoot Jadon Sancho raak. De bezoekers waren daarna sterker en Sancho was dicht bij een tweede treffer. Ivan Perisic kopte zijn inzet voor de doellijn weg.

Fraser Forster, de vervanger van de geblesseerde Hugo Lloris, greep vervolgens zelf in op een poging van Bruno Fernandes. De Portugese spelmaker bracht ook Rashford nog bijna in stelling met een fraai balletje over de Spurs-defensie, maar Forster was op tijd uit zijn doel. Ondertussen herpakten de Londenaren zich wel, na een moeilijke fase na de openingstreffer. Ivan Perisic kreeg zelfs een goede kans op de 1-1, maar vervolgens was het aan de andere kant meteen raak. Rashford kreeg iets te veel ruimte van Eric Dier en schoot binnen: 0-2.

United zat zodoende op rozen na een vermakelijke eerste helft. Het antwoord van Spurs volgde tien minuten na de pauze, toen Pedro Porro met een fraaie knal voor de aansluitingstreffer tekende. Bijna meteen daarna tekende Fernandes voor de 1-3, maar hij trof de lat. Het bleek een dure misser, want de formatie van interim-manager Ryan Mason werd sterker. Harry Kane bediende Heung-min Son na een knapp actie, maar de Zuid-Koreaan schoot naast.

Het bleek slechts uitstel voor Manchester United. Een gelijkmaker kon niet uitblijven en kwam er uiteindelijk alsnog dankzij koningskoppel Kane en Son. Laatstgenoemde maakte het dit keer wel af: 2-2. Plots drong United weer aan, maar meer doelpunten bleven uit.

Everton - Newcastle United 1-4
Everton verkeert in degradatienood en kreeg donderdag ook nog eens bezoek van Newcastle United, dat Tottenham Hotspur had opgerold. Toch verweerden The Toffees zich lange tijd knap voor eigen publiek, maar Callum Wilson sloeg na iets minder dan een halfuur in de rebound toe. Dominic Calvert-Lewin dacht gelijk te maken, maar hij stond centimeters buitenspel.

Het was een tegenvaller voor Everton, dat in de laatste twintig minuten toch nog meerdere tegengoals moest slikken. Joelinton maakte er 0-2 van, voordat Wilson prachtig doel trof. Dwight McNeil krulde vervolgens nog wel een hoekschop in één keer in het doel, maar die opleving was van korte duur. Het slotakkoord was voor Isak, die met een prachtige solo aan de basis stond van de goal van Jacob Murphy.

Door de zege behoudt Newcastle de derde plek en heeft het nu twee punten meer dan Manchester United. Everton blijft steken op plek negentien.

Overige uitslag
Southampton - Bournemouth 0-1