KAA Gent ziet concurrentie stappen zetten: Pompen miljoenen in het voetbal

KAA Gent ziet concurrentie stappen zetten: "Pompen miljoenen in het voetbal"

27-04-2023 17:27
14

Voor KAA Gent dan toch geen Champions' Play-Offs dit seizoen nadat het dat op de laatste speeldag van de reguliere competitie volledig uit handen gaf. Een grote teleurstelling voor Hein Vanhaezebrouck, die volgend seizoen hoopt te kunnen rekenen op een bredere kern.

Vanhaezebrouck had het naar eigen zeggen dit seizoen niet makkelijk om altijd over een volledig fitte kern te beschikken en had ook maar weinig wisselmogelijkheden. Hij wil het volgend jaar met een bredere kern beter kunnen doen. Al is het nog maar de vraag of dat financieel ook mogelijk is.

"Dat weet ik niet", geeft Vanhaezebrouck aan op zijn persconferentie. "Als ik het zo hoor, dan is het mislopen van Play-Off 1 een ramp. Dat er veel werk op de plank ligt? Ik hoop dat men ermee bezig is, dat wij ons wapenen naar de toekomst", aldus Vanhaezebrouck.

Financial Fair Play
De trainer van Gent ziet namelijk ook dat verschillende clubs inmiddels wel grote stappen hebben gezet. Zo zitten Royal Antwerp FC en Union SG, nog niet zo lang geleden nog tweedeklassers, nu wel in de Champions' Play-Offs. "Het voetballandschap in België evolueert", klinkt het.

"Dat is niet de schuld van AA Gent of onze bestuurders. Financial fair play is door covid weggevallen. Als je ziet welke miljoenen nu in het voetbal zijn gepompt... Bepaalde ploegen hebben sprongen gemaakt en wij proberen aan te haken met onze eigen middelen. Zonder covid had AA Gent er beter voorgestaan - dat is duidelijk" , besluit Vanhaezebrouck.