Zulte Waregem maakt zich op voor 1B: “Dat is bepalend geweest”

Zulte Waregem maakt zich op voor 1B: “Dat is bepalend geweest”

24-04-2023 16:26
10

Zulte Waregem heeft zich op de laatste speeldag van de reguliere competitie niet kunnen redden. Essevee maakt zich op voor 1B. Rene Vandereycken laat zijn licht op de situatie schijnen.

Het zag er nochtans positief uit na de winterstop. “Toen Vormer en Brüls aangetrokken werden, had ik gedacht dat ze uit het gevaar zouden wegblijven. Ze hebben zich goed geweerd tegen Cercle Brugge, maar dat is natuurlijk een sterke ploeg. Op basis van de laatste twee wedstrijden zou je zeggen dat Eupen verdiende te degraderen, want ze kregen twaalf doelpunten binnen.”

Toch vindt Vandereycken dat de degradatie terecht is. “Maar op basis van 34 speeldagen verdiende Eupen het iets meer. Dit is een eerlijke eindstand. Met de bouw van het nieuwe stadion had ik nochtans gedacht dat Zulte Waregem een club in opmars was. Nu degraderen is heel pijnlijk”, citeert Het Nieuwsblad.

De blessure van Ruud Vormer is volgens Vandereycken een bepalende factor geweest. “Ik vrees ervoor dat de blessure van Ruud Vormer bepalend is geweest in het seizoen van Zulte Waregem. En de beslissing om Gano zolang uit de kern te laten heeft ook meegespeeld. Maar dat is hun eigen keuze geweest.”