Leuven wint knap van Standard via uitblinkende Thorsteinsson

23-04-2023 20:38
5

Leuven wint thuis knap van Standard met 3-2. Zowel OH Leuven als Standard hadden hun lot niet meer in eigen handen. Standard had nog een kleine kans op de Champions’ Play-Offs en OH Leuven had nog een klein wonder nodig om zich te kunnen plaatsen voor de European Play-Offs.

Standard begon scherp en gretig aan de wedstrijd. De eerste fase van de wedstrijd is dan ook voor Standard, de ploeg is dominant en geeft Leuven geen moment rust. Na de beginfase is Leuven wakker geworden, de ploeg liet zich ook voor het doel van Standard zien en beet wat van zich af. Het was vooral Tamari die in de eerste helft voor het doel van Standard opdook, hij kwam tweemaal alleen voor doelman Bodart, maar vergat te scoren.

Leuven beloonde zichzelf vlak voor de rust, centrale verdediger Opoku was Standard-verdediger Bope te slim af en schoot vlak voor de rust raak.

Na de rust was het niet Standard maar Leuven dat het beste uit de kleedkamers kwam. De ploeg werd direct gevaarlijk via Maertens, maar verdediger Bope greep in, Bope had wat goed te maken voor Standard.

Het was vervolgens Standard die de gelijkmaker scoorde. Bope maakte zijn eerdere fout goed en zorgde ervoor dat de ploegen weer in evenwicht waren. Leuven nam geen genoegen met het gelijkspel en reageerde direct na de gelijkmaker. Tamar, de rechtsbuiten van Leuven, vond een weg door de defensie van Standard en werd vervolgens gevloerd. Scheidsrechter Lothar D’Hondt wees naar de stip en Jón Dagur Thorsteinsson schoot met een panenka Leuven op een 2-1 voorsprong.

De penalty bleek nog niet voldoende voor Leuven, de ploeg wist via Thorsteinsson binnen vier minuten na zijn genomen strafschop weer het net te vinden. Dit bracht de ploeg op een 3-1 voorsprong tegen Standard.

Hoofdtrainer Deila van Standard kon het niet meer aanzien en besloot om vier keer te wisselen. Ohio, Canak, Dönnum en Bokadi maakten plaats voor Perica, Laursen, Davida en Ngnokam. De wissels van Deila bleken niet direct het gewenste effect te hebben want Leuven bleef het proberen tegen Standard.

In de slotfase kreeg Thorsteinsson een publiekswissel, de linksbuiten van Leuven was goed voor twee doelpunten. De wedstrijd leek gespeeld totdat Standard toch nog een teken van leven gaf. Melegoni vond de aansluitingstreffer nadat de bal bleef hangen via een hoekschop.

Er kwam geen vervolg aan het slotoffensief van Standard, Leuven won thuis met 3-2.