De Roeck onthult transferplannen: Wilde Verbruggen naar Westerlo halen

De Roeck onthult transferplannen: "Wilde Verbruggen naar Westerlo halen"

21-04-2023 17:01
2

KVC Westerlo kan dit seizoenen rekenen op Sinan Bolat, die de Kemphanen al meermaals uit de nood wist te helpen. Er kon echter ook een andere doelman voor Westerlo hebben gespeeld: Bart Verbruggen.

Aan het begin van vorig seizoen was Verbruggen nog steeds geen basispion bij Anderlecht en leek een vertrek toch niet helemaal ondenkbaar. Westerlo-trainer en voormalig beloftencoach van Anderlecht Jonas De Roeck wilde daarvan profiteren. "Ik heb dit seizoen nog geprobeerd om Bart naar Westerlo te halen", onthult hij bij De Tribune.

"Er was een kleine kans, maar het is dus niet gelukt. Ik wist wat zijn kwaliteiten waren. Er loopt nog heel veel talent rond bij Anderlecht in de jeugdopleiding", geeft hij aan. Verbruggen bleef echter bij Anderlecht en verving rond de jaargang Hendrik Van Crombrugge.

Inmiddels is de Nederlandse doelman ook een steunpilaar bij de Brusselaars en werd hij zelfs al opgeroepen voor Oranje. Verschillende grote buitenlandse clubs hebben hem ook op het verlanglijstje staan.