'Plaatsing halve finale Europa zet missen Play-Offs 2 Anderlecht mogelijk recht'

'Plaatsing halve finale Europa zet missen Play-Offs 2 Anderlecht mogelijk recht'

20-04-2023 17:00
2

RSC Anderlecht speelt donderdagavond voor een plek in de halve finale van de Conference League tegen AZ. Dit is niet alleen sportief, maar ook financieel een zeer belangrijke match. Zo kan plaatsing voor de halve finales van het Europese toernooi het eventueel mislopen van de Play-Offs 2 van paars-wit financieel compenseren. Dat schrijft Het Laatste Nieuws

Voor Anderlecht is het financieel gezien een lucratief seizoen. Gedurende de Conference League haalde paars-wit bijna 9 miljoen euro op. Een plaats in de halve finales zou daar 2 miljoen extra inkomsten aan toevoegen. Een plek in de finale is zelfs goed voor 3 miljoen euro. Pakt Anderlecht de winst van de Conference League, dan kan de club nog eens 5 miljoen euro bijschrijven.

Anderlecht kan bij het missen van de Play-Offs 2 2,25 miljoen euro aan inkomsten mislopen. Dat betekent dat een plek bij de laatste vier van de Conference League de misgelopen inkomensten van de Play-Offs nagenoeg kan compenseren.

Anderlecht staat momenteel op de 10e plek in de Jupiler Pro League. Om zich voor de Play-Offs 2 te plaatsen dient paars-wit op de 8e plek te eindigen en dat met nog maar één speelronde te gaan. De afstand tot nummer 8 RSC Charleroi bedraagt echter maar 1 punt.