LIVE-discussie: De ontknoping van de JPL, feestje op Club Brugge

LIVE-discussie: De ontknoping van de JPL, feestje op Club Brugge

23-04-2023 10:30 Laatste update: 20:48
34

Zondag geeft de reguliere competitie van de Jupiler Pro League haar laatste geheimen prijs. Er wordt strijd geleverd om de Champions Play-Offs en de Europe Play-Offs te halen. En onderaan is er natuurlijk nog de spannende degradatiestrijd. Volg alle ontwikkelingen LIVE bij VoetbalPrimeur.be.

 

Het programma van zondag
13u30: STVV – Antwerp (live-discussie)
18u30: Anderlecht – KV Mechelen (live-discussie)
18u30: Oud-Heverlee Leuven – Standard (live-discussie)
18u30: KV Kortrijk – Union (live-discussie)
18u30: Zulte Waregem – Cercle Brugge (live-discussie)
18u30: Club Brugge – KAS Eupen (live-discussie)
18u30: KAA GentKV Oostende (live-discussie)
18u30: Charleroi – KRC Genk (live-discussie)

Champions Play-Offs – De stand voor speeldag 34
01. KRC Genk – 74
02. Union – 72
03. Royal Antwerp FC – 69
04. KAA Gent – 56
05. Club Brugge – 56
06. Standard – 55

Drie ploegen zien we binnenkort zeker terug in Play-Off 1: KRC Genk, Union en Antwerp. Toch moet de leider zondag nog vol aan de bak tegen Charleroi. Niet alleen om met een bonus te kunnen beginnen aan de titelstrijd, maar ook om nu al zeker te zijn van een Europees ticket, een extraatje voor de ploeg die de reguliere competitie afsluit op de eerste plaats. Met een gelijkspel tegen de Zebra's is Genk zeker van een Europees ticket. Tenzij Union met 14 doelpunten verschil wint van KV Kortrijk.

Het vierde ticket voor de Champions Play-Offs gaat naar KAA Gent, Club Brugge of Standard. Bij winst tegen KV Oostende zijn de Buffalo's zeker van hun ticket. Morsen de troepen van Hein Vanhaezebrouck met de punten? Dan kunnen Club Brugge en Standard profiteren. Blauw-Zwart moet op de slotspeeldag tegen Eupen beter doen dan Gent tegen Oostende en minstens evengoed als Standard tegen Oud-Heverlee Leuven. Wil Standard het laatste ticket voor Play-Off 1? Dan moeten de Rouches zelf hun match winnen, terwijl Gent en Club Brugge moeten morsen met de punten.

Europe Play-Offs – De stand voor speeldag 34
07. KVC Westerlo – 50
08. Sporting Charleroi – 47
09. Cercle Brugge – 47
10. RSC Anderlecht – 46
11. Oud-Heverlee Leuven – 45

Twee van de drie ploegen die zondag nog strijden om het laatste Play-Off 1-ticket, gaan het niet halen. Voor KAA Gent, Club Brugge en/of KAA Gent is er wel nog het vangnet van de Europe Play-Offs. Al staan ze daar niet voor te springen op dit moment. Momenteel is enkel nog maar zeker dat Westerlo in de Europe Play-Offs zal spelen. De vierde ploeg komen we in de loop van zondagavond te weten.

Sporting Charleroi heeft momenteel de beste papieren om de Europe Play-Offs te halen, maar ook Cercle Brugge, RSC Anderlecht en Oud-Heverlee Leuven zijn in de running voor het laatste beschikbare ticket.

Degradatiestrijd - De stand voor speeldag 34
15. KAS Eupen - 28 
16. Zulte Waregem - 27

KV Oostende en Seraing zien we volgend seizoen niet meer terug in de Jupiler Pro League. Nog één ploeg moet mee naar de Challenger Pro League. Er zijn nog twee kanshebbers: KAS Eupen en Zulte Waregem. Indien Eupen wint bij Club Brugge, is het exit Essevee. Morst Eupen met de punten? Dan kan Zulte Waregem zich alsnog redden. Essevee heeft sowieso een overwinning tegen Cercle Brugge nodig om in 1A te blijven.

Je leest het, op alle fronten is het spannend. Mis niets van de actie en blijf de hele zondag op de hoogte van alle ontwikkeling hier bij VoetbalPrimeur.be.