'Alle Belgische profclubs verzekerden zich van licentie, zelfs KV Oostende'

'Alle Belgische profclubs verzekerden zich van licentie, zelfs KV Oostende'

20-04-2023 07:30 Laatste update: 07:47
3

Woensdag hebben alle Belgische profclubs groen licht gekregen van de licentiecommissie. Zelfs twijfelgeval KV Oostende is zeker van een licentie en kan volgend seizoen weer aan het profvoetbal meedoen. Dat schrijft Het Nieuwsblad

De Kustboys waren niet meteen zeker van een licentie. KV Oostende kampte namelijk met een tekort van ruim 6 miljoen euro. De Amerikaanse eigenaren van de club staan echter garant voor dat tekort. Daardoor kreeg KV Oostende in tweede zit groen licht.

Standard was wel zeker van een licentie. Echter, de club moest nog wel het één en ander verhelderen over kapitaalinjecties van de Amerikaanse eigenaars (777 partners). Dat bleek een succesvol overleg en zo stelde Standard de proflicentie helemaal veilig.

''Het is een unieke prestatie dat geen enkele club nu nog met zorgen zit'', vertelde Lorin Parys. De Pro League-CEO was erg te spreken over het project Football First dat voor ogen heeft om de financien en duurzaamheid van de clubs te verbeteren. Parys ziet dat clubs daar de vruchten van plukken.

Aankomend weekend vindt de laatste Jupiler Pro League-speelronde van dit seizoen plaats. Dan wordt bekend welke teams zich mogen gaan opmaken voor de Play-Offs.