Ook West Ham beseft waarde van kwartfinale tegen Gent: Dit is een unieke kans

Ook West Ham beseft waarde van kwartfinale tegen Gent: "Dit is een unieke kans"

19-04-2023 18:13
1

Donderdagavond bikkelt KAA Gent met West Ham United voor een plek in de halve finales van de Conference League. Na de 1-1 in de Ghelamco Arena ligt alles nog open. Op onderschatting of een gebrek aan wilskracht bij de tegenstander hoeven De Buffalo's alvast niet te hopen.

Op zijn persconferentie laat David Moyes er geen twijfel over bestaan: bij West Ham ligt de focus volledig op het duel met Gent. Nochtans zijn de Londenaars in de Premier League nog niet helemaal zeker van het behoud. Afgelopen weekend kreeg het wel een opsteker: tegen koploper Arsenal FC kwamen The Hammers nog terug van 0-2 tot 2-2. "De druk is niet weg na Arsenal, maar die partij gaf ons natuurlijk wel een boost", vat Moyes het belang van dat gelijkspel samen.

Ook na de heenwedstrijd blijft West Ham de favoriet om door te stoten. "De voorbije twee jaar hebben we fantastische dingen gerealiseerd en daardoor liggen de verwachtingen nu ook zo hoog. We zijn blijkbaar favoriet om de Conference League te winnen en dat is toch niet niks. Het toont toch aan dat we als club iets betekenen in Europa", zet Moyes de status van zijn club nog eens in de verf.

De trainer zal naar alle waarschijnlijkheid wel veranderingen aanbrengen in zijn basiself, maar dat hoeft niet te wijzen op een gebrek aan interesse. "Waarom zou je geen Europees toernooi willen winnen? We gaan toch ook voluit in de verschillende bekercompetities?", helpt Moyes de twijfel uit de wereld.

Sterk Gent
Uiteraard kreeg de Schot ook vragen voorgelegd over Gent. De manschappen van Hein Vanhaezebrouck hebben een goede indruk nagelaten op hem. "Gent was fysiek heel sterk tegen ons en ze maakten het ons werkelijk knap lastig. Nu zullen we evenwel de steun van ons publiek genieten en dat leverde vorig seizoen al mooie dingen op", verwijst Moyes onder meer naar Europese wedstrijden tegen Sevilla en Lyon. Dit seizoen speelde West Ham al vijf keer thuis in de Conference League. Even vaak boekte het een overwinning.