Visser fluit in Gent, Verboomen doet Anderlecht, Zulte Waregem hoopt op Lambrechts

Visser fluit in Gent, Verboomen doet Anderlecht, Zulte Waregem hoopt op Lambrechts

19-04-2023 14:15
4

Nog één reguliere speeldag te gaan in de Jupiler Pro League. Het Referee Department heeft naar goede gewoonte op woensdag aangekondigd welke scheidsrechters op de 34e speelronde in actie zullen komen. Het is vooral uitkijken naar de strijd om het vierde ticket in de Champions' Play-Off, de Europe Play-Off en de laatste kans voor SV Zulte Waregem.

Laat ons bovenaan beginnen. KAA Gent en Club Brugge zijn de hoofdkandidaten om het vierde en laatste ticket voor de Champions' Play-Off weg te kapen. Als De Buffalo's thuis winnen van het net gedegradeerde KV Oostende, zijn ze zeker. Lawrence Visser zal het fluitje hanteren in de Ghelamco Arena. Bij een misstap hoopt Club Brugge, met Jan Boterberg als ref, te profiteren tegen KAS Eupen. In een nog onverwachter scenario maakt ook Standard Luik nog kans.

RSC Anderlecht, Cercle Brugge en Sporting Charleroi zijn dan weer verwikkeld in heftige gevechten met de Europe Play-Off als inzet. Op papier staan De Zebra's er het best voor, maar met KRC Genk komt wel de leider over de vloer. Bram Van Driessche treedt daar op als scheidsrechter. Anderlecht wil nog twee ploegen inhalen op de slotspeeldag. In het Lotto Park is Nathan Verboomen de baas van dienst.

En dan is er nog SV Zulte Waregem - Cercle, een duel dat om twee redenen levensbelangrijk is. Terwijl de bezoekers alsnog de top-acht hopen te bereiken, speelt Essevee haar laatste troefkaart uit met het oog op behoud. Enkel bij winst én puntenverlies van concurrent Eupen lukt dat ook. Erik Lambrechts moet deze ongetwijfeld zenuwachtige pot in goede banen proberen leiden.