UPDATE: Ook Sint-Truiden, Zulte Waregem en Lommel hebben licentie te pakken

UPDATE: Ook Sint-Truiden, Zulte Waregem en Lommel hebben licentie te pakken

19-04-2023 14:00 Laatste update: 15:37
5

In de maand april spreekt de licentiecommissie traditiegetrouw haar stem uit over de nabije toekomst van de Belgische profclubs. Deze woensdag hebben vier ploegen alvast positief nieuws ontvangen: K. Beerschot V.A., SK Beveren, Cercle Brugge en Oud-Heverlee Leuven kunnen volgend seizoen verder voetballen op hun huidige niveau.

Via de officiële kanalen heeft dat viertal elk voor zich bekend gemaakt dat de licentie voor het seizoen 2023-2024 in de wacht gesleept is. De clubs hebben aan alle voorwaarden beantwoord, waardoor de commissie geen belemmering zag om het licht op groen te zetten. In het geval van Cercle, Beerschot en OHL is ook de Europese licentie goedgekeurd.

Beerschot en Beveren zijn momenteel actief in de Challenger Pro League, al zit die laatste nog volop in de strijd om promotie verwikkeld. Cercle en OHL maken het mooie weer in de Jupiler Pro League. In een eerdere fase hadden overigens ook al enkele andere clubs hun licentie verworven: RSC Anderlecht, Royal Antwerp FC, KAA Gent, KV Kortrijk, KV Mechelen, Standard Luik en Union Saint-Gilloise. Daar kwam eerder vandaag ook nog het gedegradeerde KV Oostende bij.

Update: De goednieuwsshow blijft duren. Ook Sint-Truiden, SV Zulte Waregem en Lommel SK hebben groen licht gekregen van de licentiecommissie. In het geval van Essevee is het nog bang afwachten op welk niveau het volgend seizoen zal aantreden. Hoe dan ook hebben nu elf van de achttien huidige JPL-clubs hun licentie beet.