Wat met de degradatiestrijd? Het kan nog voor Zulte Waregem, einde voor Oostende

Wat met de degradatiestrijd? Het kan nog voor Zulte Waregem, einde voor Oostende

15-04-2023 18:20 Laatste update: 17-04-2023 20:17
6

Zulte Waregem moest zaterdag winnen van KAS Eupen om in leven te blijven in de Jupiler Pro League. Dat deed Essevee ook, maar na de zege van de hoop is de realiteit hard. Na 33 speeldagen staat Zulte Waregem nog altijd op een degradatieplaats. Hoe kunnen KAS Eupen en Zulte Waregem 1B ontwijken? VoetbalPrimeur.be praat je bij.

De opdracht van Zulte Waregem zaterdag tegen Eupen was duidelijk, winnen. Mede door een sterke eerste helft met daarin de goede vrije trappen van Ruud Vormer en een oplettende VAR haalde Essevee het met 1-5 van Eupen.

De stand na 33 speeldagen
15. KAS Eupen – 28 punten
16. Zulte Waregem – 27 punten

Kijken we naar de stand dat zien we dat Eupen na 33 speeldagen 28 punten telt. De Panda's staan zo net boven de degradatiestreep. De teller van Zulte Waregem staat op 27 punten. Op de slotspeeldag kan Zulte Waregem zich alsnog redden. Volgende week zondag ontvangt Essevee Cercle Brugge. KAS Eupen gaat dan weer op bezoek bij Club Brugge.

Eupen redt zich sowieso als het wint bij Club Brugge. Bij een een gelijkspel of een nederlaag in het Jan Breydelstadion kan Zulte Waregem zich alsnog handhaven in de Jupiler Pro League. Het heeft dan wel een overwinning nodig tegen Cercle Brugge. Eindigen beide ploegen met evenveel punten? Dan wordt gekeken wie het vaakst won. Eupen won dit seizoen zeven keer, Zulte Waregem slechts zes keer. Een nederlaag van Eupen en een gelijkspel van Zulte Waregem op de slotspeeldag betekenen alsnog het einde van Essevee in 1A.

Zaterdag verloor KV Oostende van Oud-Heverlee Leuven waardoor de Kustploeg degradatie niet meer kan ontwijken.