Tedesco: “Rode Duivels leren erg snel, maar nog veel werk aan de winkel”

Tedesco: “Rode Duivels leren erg snel, maar nog veel werk aan de winkel”

15-04-2023 13:17
1

Domenico Tedesco gaat in gesprek met RTBF. De trainer van de Rode Duivels praat over de lessen die hij nu al geleerd heeft na de twee wedstrijden van de Rode Duivels met hem aan het roer. Samengevat: tevreden, maar er is nog veel werk aan de winkel.

Het was een mooie eerste kennismaking met de Duivels van Tedesco. Met twee overwinningen tegen Zweden en Duitsland gaf de trainer toch meteen een goede indruk. Meteen na de twee winsten bleef de bondscoach nederig en besefte hij meteen dat er nog veel ruimte is voor verbetering. 

"Allereerst was het leuk om te zien dat er een goede sfeer was. Dat is belangrijk en zoals ik al zei, het is de basis om succesvol te zijn”, geeft Tedesco aan. “Het tweede is dat het team heel snel leert. Maar het laatste is dat er nog veel werk aan de winkel is."

"We moeten aan alle punten werken. Tactisch bijvoorbeeld, maar dat niet alleen. We organiseren altijd workshops na de kampen om lessen te trekken. Onze organisatie was goed, maar het kan ook beter", gaat Tedesco verder. “Ik ben optimistisch, maar het is normaal dat er enthousiasme om ons heen is. We zijn België, we hebben geweldige spelers, een goede competitie. We zijn goed begonnen. Maar zelfs als dat niet het geval was geweest, zou de geest nog steeds positief zijn geweest.“