Gumienny over Standard - Genk: ‘Vierde man had ref altijd moeten roepen’

Gumienny over Standard - Genk: ‘Vierde man had ref altijd moeten roepen’

11-04-2023 10:46
6

De topper van afgelopen weekend deed veel stof opwaaien. Standard - KRC Genk zorgde voor spektakel en achteraf ook veel discussie. Scheidsrechter Laforge lag na afloop van de partij zwaar onder vuur.

Serge Gumienny analyseert de beslissingen van Laforge in Het Belang van Limburg. “Tijdens Standard-KRC Genk ging ref Laforge in de fout door die Genkse wissel bij de 1-0 niet te laten plaatsvinden”, aldus Gumienny.

“Als een team door een blessure met een man minder speelt, moet er zo snel mogelijk vervangen worden. Toen Standard een inworp kreeg stond Sadick klaar langs de zijlijn. De vierde man had de ref op dat moment moeten roepen, zodat de verdediger het veld kon opkomen.”

Verder waren er ook nog een aantal strafschopgevalletjes. Gumienny geeft ook hier toe dat er fouten zijn gemaakt bij het team van scheidsrechters. “Enkele minuten later kreeg Standard nog een strafschop, die mij terecht leek. Meer zelfs, tien minuten eerder had het er nog eentje verdiend. Preciado sprong in de rug van Zickernagel, volgens mij nog een zwaardere overtreding. Dat de VAR daar niet ingreep, begreep ik niet.”