Vaag gerucht in Afrika: 'Anderlecht, Standard en Club Brugge volgen Faye'

Vaag gerucht in Afrika: 'Anderlecht, Standard en Club Brugge volgen Faye'

09-04-2023 10:14
3

De transferzomer komt almaar dichterbij en dan worden er heel wat spelers aan clubs gekoppeld. In Afrika is dat niet anders. Daar klinkt het dat RSC Anderlecht, Club Brugge en Standard Souleymane Faye volgen.

Faye is een twintigjarige aanvaller. Momenteel verdient de jongeling uit Senegal zijn geld bij CF Talavera de la Reina. Die club komt uit in de Primera Federación, het derde niveau van Spanje. Faye tekende er in september van 2022.

Echt vlot scoren doet Faye dit seizoen niet. In 25 duels verzamelde hij 1.716 speelminuten. Daarin wist hij amper 1 keer raak te treffen. Verder was hij goed voor 3 assists. Eerder speelde Faye voor Galaxy Dakar en de B ploeg van Granada.

Bij de U20 van Senegal was Faye onlangs wel succesvol. Hij won immers de U20-versie van de Afrika Cup. In de groepsfase scoorde hij tegen de leeftijdsgenoten van Nigeria. In de gewonnen finale tegen Gambia U20 (2-0) mocht hij een kwartiertje voor tijd invallen.

Bij CF Talavera de la Reina heeft Faye nog een contract tot het einde van dit seizoen. Naast RSC Anderlecht, Club Brigge en Standard stelt Foot-Sen dat ook Villarreal Faye van nabij volgt.