KAA Gent springt weer over Club Brugge na spannend gelijkspel tegen Union

08-04-2023 22:33
187

KAA Gent heeft zich tegen Union weer kunnen verzekeren van de vierde plek in de stand. Het had het lange tijd moeilijk tegen de Brusselaars, maar wist een vroege 0-1 achterstand dankzij een penalty nog om te zetten in een 1-1 gelijkspel.

Na de winst van Club Brugge eerder op de speeldag moest KAA Gent absoluut zien te winnen om die vierde plek opnieuw te pakken te krijgen. Union SG had in de strijd om de titel alle punten echter ook nog steeds nodig en begon dan ook furieus aan de wedstrijd.

Al vroeg zorgde die goede start voor een doelpunt van Amani Lazare, die na goed werk van Victor Boniface er al snel 0-1 van kon maken. Het antwoord van Gent kwam er al snel via Cuypers, die de bal net niet voorbij Anthony Moris kreeg.

Zowel Gent als Union bleven op zoek naar een doelpunt, met het grootste gevaar voor Union, maar de echte enorme kansen bleven uit. Tot de rust bleef het dan ook 0-1.

In de tweede helft moest Union het zonder de geblesseerde Lazare doen en ging Gent vol op zoek naar die gelijkmaker. De Buffalo's versierden ook enkele kansen, maar slaagden er maar niet in om Moris te verslaan.

Twintig minuten voor tijd stond het nog steeds 0-1, waardoor Hein Vanhaezebrouck besloot om in te grijpen en Tarik Tissoudali op het veld te brengen. Een kwartier voor tijd kreeg Gent dan toch die unieke kans op de gelijkmaker, maar wist Moris de bal nog net op de lijn te redden.

Bij de VAR-check leek Senne Lynen bij die poging de bal echter met de hand geraakt te hebben en werd de bal op de stip gelegd. Cuypers plaatste zich achter de bal en kreeg de bal tien minuten voor tijd uiteindelijk toch voorbij Moris.

Door het gelijkspel stijgt Gent weer over Club Brugge naar de vierde plek in de stand. Het heeft hetzelfde aantal punten, maar wel één wedstrijd meer gewonnen. Union komt tot op twee punten van leider KRC Genk, dat zondag nog in actie komt.