Anderlecht ging voor terugkeer van Zirkzee: Hij had zeker interesse

Anderlecht ging voor terugkeer van Zirkzee: "Hij had zeker interesse"

08-04-2023 21:23
22

Bij RSC Anderlecht zocht men afgelopen zomer lang naar een nieuwe spits en was onder andere een terugkeer van Joshua Zirkzee een optie. De Nederlander leek even op weg naar een terugkeer, maar zover kwam het niet. Peter Verbeke legt uit waarom.

In een gesprek met Eleven Insiders bevestigt de voormalige CEO van Anderlecht dat paars-wit Zirkzee ook terug naar het Lotto Park probeerde te halen. "Het verhaal van Zirkzee had vele factoren", gaf Verbeke aan.

"Er was zeker de financiële kant, maar ook de invloed van makelaars. Want Joshua had zeker interesse om bij Anderlecht te blijven. Op het einde van de rit is het dan vaak een financieel verhaal, dat was niet makkelijk bij Anderlecht", aldus de voormalige CEO.

Zirkzee had zo'n acht miljoen euro moeten kosten, maar bleek dus te duur voor Anderlecht. Hij trok uiteindelijk richting het Italiaanse Bologna, waar hij een bijzonder moeilijk seizoen kent. De 21-jarige aanvaller komt er amper van de bank en speelde tot dusver slechts dertien partijen voor de club, waarin hij goed was voor één doelpunt en één assist.