Na behalen van bekerfinale blijft Mechelen op de dool: drie op vijftien

Na behalen van bekerfinale blijft Mechelen op de dool: drie op vijftien

08-04-2023 19:00 Laatste update: 09-04-2023 10:13
2

30 april 2023 staat al een tijdje in de agenda van iedereen die KV Mechelen een warm hart toedraagt. Dan staat immers de Belgische bekerfinale op het programma. Sinds dat Malinwa de bekerfinale haalde, lijkt de competitie slechts bijzaak te zijn voor Mechelen.

Op 28 februari van dit jaar rekende KV Mechelen in de halve finales van de Beker van België af met Zulte Waregem. Nadat het de heenmatch met 1-2 had gewonnen van Essevee werd het 1-0 in het AFAS Stadion. Sindsdien is het uitkijken naar de confrontatie met Royal Antwerp FC op de Heizel.

De eerste match na het behalen van de bekerfinale ging pijnlijk verloren. Mechelen ging met 5-0 de boot in tegen … Antwerp. Nadien wonnen de troepen van Steven Defour enkel nog met 1-0 van STVV. Maar de zege tegen de Kanaries was de enige zege in de laatste vijf JPL-duels van Malinwa. Mechelen verloor immers nog met 2-1 van Union, ging het met 0-3 de boot in tegen Club Brugge en zaterdag kwam er een 4-1 nederlaag tegen Oud-Heverlee Leuven bij.

Voor Mechelen de bekerfinale speelt, staan er nog twee competitieduels op het programma. De tegenstanders zijn niet van de poes. Op de 33e speeldag ontvangt KV Mechelen KAA Gent. Op de slotspeeldag brengt Malinwa een bezoekje aan RSC Anderlecht.